Beograd Trenutno Vreme

Vreme je za turpiju

Vreme je za turpiju 1Ova većinska srpska ekipica, u njedrima vlasti, s bedžom "Patriotizam", što se međusobno hrani, brani i druge napada, ustremila se na akademika Vladimira Kostića ne bi li ga smenila sa mesta predsednika SANU i na njegovo mesto dovela nekog od potpisnika ili tvorca čuvenog memoranduma.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 14:00
Logo od Danas

Etiopija, sukobi i novinari: BBC reporter Džirmaj Gabru na slobodi

Etiopija, sukobi i novinari: BBC reporter Džirmaj Gabru na slobodi 3BBCBBC reporter Džirmaj Gabru bio je dva dana u pritvoru bez objašnjenja BBC reporter, uhapšen u regionu Tigraj na severu Etiopije gde već mesecima traju sukobi etiopske vojske i regionalnih vojnih snaga, pušten je na slobodu bez optužnice. Očevici navode da je Džirmaj Gabru, koji radi za tigrajski servis BBC, u ponedeljak odveden sa još […]

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:43
Logo od Danas

Dejan Savić: Psihu da podesimo na pravu frekvenciju

Dejan Savić: Psihu da podesimo na pravu frekvenciju 6Kada na takmičenju imate dve grupe i u njima načičkano 12 reprezentacija, onda je nemoguće da izbegnete duele sa favoritima "pre vremena", kao što je to slučaj sa olimpijskim vaterpolo turnirom u Tokiju 2021, ali Srbiji je na ovim Igrama zapalo i više od toga.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:30
Logo od Danas

„Fridom Haus“: Srbija i dalje „delimično slobodna“ država, vlasti netransparentne o pandemiji

„Fridom Haus": Srbija i dalje „delimično slobodna" država, vlasti netransparentne o pandemiji 7Vladimir Živojinović, BBC Sa pandemijom korona virusa, u Srbiji je porastao i uticaj Srpske napredne stranke (SNS) na politička prava i građanske slobode, tvrdi se u najnovijem izveštaju organizacije za ljudska prava i promovisanje demokratije u svetu „Fridom Haus“. Poslednjih godina vladajuća stranka vrši pritisak na nezavisne medije, političku opoziciju i organizacije civilnog društva, navodi […]

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:27
Logo od Danas

Univerzitet u Beogradu – piramida ili kugla?

Univerzitet u Beogradu - piramida ili kugla? 8Univerzitet u Beogradu jedna je od tri najznačajnije institucije u istoriji ove regije, barem za obrazovani svet, a ja na žalost ne bih mogao da vam nabrojim druge dve. Vitalna, jer je, eto, preživela tri razorna rata u prošlom veku, ali uz legitimno pitanje da li ona može preživeti i vreme postmodernog mira u kojem živimo.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:27
Logo od Danas

Milan Bandić sahranjen u Zagrebu

Milan Bandić sahranjen u Zagrebu 9Preminuli gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sahranjen je danas na zagrebačkom groblju Mirogoj. Sahrani je prisustvovalo više hiljada ljudi, iako je 25 maksimalan broj prisutnih na sahrani, prema važećim protivepidemijskim merama, javlja index.hr.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:16
Logo od Danas

Svi na poligraf

Svi na poligraf 10Pre nekoliko dana jedna televizija je podsetila kako je u Srbiju stigao krompir, čak dva-tri veka nakon što je počelo njegovo uzgajanje u Evropi.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:15
Logo od Danas

Nacionalni udžbenici

Nacionalni udžbenici 14Obrazovna reforma koju sprovodi vlast od jeseni ulazi u završnicu i niko ne bi stavio primedbu da to koliko se u školama uči o stradanju Srba u ustaškim logorima da na televiziji nije prikazan igrani film "Dara iz Jasenovca".

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 13:00
Logo od Danas