Beograd Trenutno Vreme

ZA PET GODINA ČETIRI MOSTA PREKO SAVE!


U PROTEKLIH godinu dana završena su dva mosta na Savi, dva su u izgradnji, a u najavi je još jedan! Neimari će tako u rasponu od oko pet godina čak četiri puta povezati obale ove reke na toku kroz Srbiju.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 11:00
Logo od Novosti

"MILAMI" PATOFNE ZA DECU EVROPE! Dečja obuća Kompanije iz Požarevca ispunila stroge kriterijume i postala nosilac nacionalnog žiga


DEČJA obuća kompanije "Milami" dobila je žig "Čuvarkuća" kao potvrdu kvaliteta proizvoda koje generacije obućara ove firme uspešno izrađuju za mališane Srbije i sveta. Kompanija je izrasla iz požarevačke porodične radionice "Mišić", osnovane 1967. Duže od pola veka zajedno rastu sa generacijama najmlađih koji u njihovoj obući prave prve korake.

Pročitaj više

Datum: 1. March 2021. | 09:38
Logo od Novosti

SAČUVAN JE OBRAZ BEOGRADA: Jauk i piska nevine dečice prolamaju se kroz ruševine


U RANO jutro 8. oktobra, iako nepobeđeni, branioci Ade Ciganlije morali su da se povuku na desnu obalu Save i da potope svoju rečnu flotilu. Nisu, ipak, uspeli da sruše most koji je spajao Adu sa obalom, čime je bio otvoren put za nastavak daljeg proboja nemačke pešadije. Ona će, napredujući ka Banovom brdu i Čukarici, zapretiti da odseče branioce na dunavskim obalama od ostatka srpskih trupa.

Pročitaj više

Datum: 1. March 2021. | 17:00
Logo od Novosti

DUŠMANSKA RUKA PALI I RUŠI: Borci su pevali posmrtnu pesmu "Svjati Bože, Svjati krepki"


MASIVNOM razaranju 6. oktobra je podvrgnut i Beograd. Srpska i saveznička artiljerija još je izbegavala da odgovori na vatru, da ne bi otkrila svoje položaje, ali je ipak uništena sva protivavionska artiljerija, zatim ruska baterija teške artiljerije kod Crkve Ružice na Kalemegdanu, jedan francuski top i jedna srpska haubica na Topčideru. Razbijena su sva svetla i pokidane sve telefonske veze, pa su ordonansi jurili i ginuli između rovova.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 17:00
Logo od Novosti

NEĆE MOĆI: Gospodar muva


KOLIKA je gordost uparena s beslovesnošću potrebna da jedan nesvršeni filolog krajnje fleksibilnog karaktera i upitnog književnog kvaliteta drži predavanja o teologiji profesoru Bogoslovskog fakulteta i najvišem crkvenom velikodostojniku?

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 06:26
Logo od Novosti

IZMAKLO IM 200 MILIONA €: Nisu uplatili tiket


MOMAK i devojka iz Velike Britanije propustili šansu su da uzmu oko 200 miliona evra na Juromilions džekpotu, pošto su izašli brojevi koje redovno uplaćuju, ali ovog puta nisu uplatili dobitni tiket jer na platnoj kartici devojke nije bilo dovoljno sredstava.

Pročitaj više

Datum: 2. March 2021. | 10:34
Logo od Novosti

RFK “GRAFIČAR“ na mapi projekata Evropske unije


Na dvodnevnom seminaru koji je održan 27. i 28. februara 2021. u Duboju u okviru projekta “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” trenerima omladinske škole RFK “Grafičar”, FK Maribor, FK Nova gorica, FK Doboj i FK Pelister predstavljene su aktivnosti čiji je cilj revitalizacija obrazovne i pedagoške uloge fudbala kao sporta.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 14:35
Logo od Novosti

GRADSKA SKUPŠTINA U PIROTU: Opet višak u budžetu


ODBORNICI gradske skupštine u Pirotu, na predstojećoj sednici lokalnog parlamenta 12. marta, pored ostalog razmatraće i predlog utroška "prenesenih " sredstava, odnosno na koji će način biti utrošen višak iz prošlogodišnjeg budžeta.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 14:23
Logo od Novosti

NASTUP RUSKIH VIRTUOZA: Pijanista Luganski i čelista Gomzijakov u "Kolarcu"


ZVEZDA svetske muzičke scene i miljenik beogradske publike, pijanista Nikolaj Luganski, ponovo nastupa u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine gde će, 10. marta od 19 časova, održati koncert "Iz Rusije sa ljubavlju" i sa violončelistom Pavelom Gomzijakovom izvesti odabrane sonate za klavir i čelo Debisija, Šostakoviča i Rahmanjinova.

Pročitaj više

Datum: 3. March 2021. | 14:11
Logo od Novosti