Beograd Trenutno Vreme

Najnovije vesti na jednom mestu!

Dragi čitaoci, dobrodošli na mesto na kome možete naći sve aktuelne vesti. Živimo u dobu gde su vreme i informacije mnogo značajnije od samog novca

Ovaj portal sakuplja sve vesti sa proverenih portala tako da se za mnogo kraće vreme možete informisati uz jutarnju kaficu i tako započnete dan!

Uživajte!

"MILAMI" PATOFNE ZA DECU EVROPE! Dečja obuća Kompanije iz Požarevca ispunila stroge kriterijume i postala nosilac nacionalnog žiga


DEČJA obuća kompanije "Milami" dobila je žig "Čuvarkuća" kao potvrdu kvaliteta proizvoda koje generacije obućara ove firme uspešno izrađuju za mališane Srbije i sveta. Kompanija je izrasla iz požarevačke porodične radionice "Mišić", osnovane 1967. Duže od pola veka zajedno rastu sa generacijama najmlađih koji u njihovoj obući prave prve korake.

Pročitaj više

Datum: 1. March 2021. | 09:38
Logo od Novosti

Najnovije vesti na jednom mestu sa svih dobro poznatih portala

Mi sakupljamo najnovije vesti sa portala kao što su Blic, Kurir, Mondo, RTS, Politika, Naslovi i mnogo drugih

Na ovaj način želimo omogućiti našim čitaocima uštedu vremena u odabiru vesti.

Uz pomoć našeg portala možete lako uporediti kvalitet najnovijih vesti na jednom mestu izdvojiti one najkvalitenije.

Personalizovani agregator koji objedinjava vesti

Jutarnje vesti su personalizovani agregator vesti koji organizuje i ističe ono što se dešava u Srbiji, tako da možete otkriti više o dešavanjima koji su vam važni.

Jedno mesto za pronalaženje priča i dešavanja za vaš dan, objedinjavanje vaših omiljenih izvora vesti sa društvenim sadržajem, kako bi se pružio dubok uvid u sve, od političkih pitanja do tehnoloških trendova, do inspiracije za putovanja.

TREĆINA REDOVNO PLAĆALA POREZE: Od 235.000 preduzeća koja su prošle godine primila državni minimalac, obaveze odložilo 148.305 firmi


POMOĆ države u vidu isplate minimalnih zarada za oko 1.050.000 zaposlenih primilo je 235.000 preduzeća. Imali su mogućnost i da odlože poreske obaveze koje prate ove zarade i da počnu da ih otplaćuju od 10. februara. To pravo, međutim, nisu iskoristili svi. Prema podacima Poreske uprave, plaćanje poreskih obaveza odloženo je za 148.305 obveznika.

Pročitaj više

Datum: 1. March 2021. | 08:52
Logo od Novosti

"POKRENI SE ISKORISTI ŠANSU": Završna konferencija projekta u organizaciji CEROB


U NEDELJU: 28.02.2021. godine u prostorijama Megatrend Univerziteta organizovana je završna konferencija projekta „POKRENI SE – ISKORISTI ŠANSU“, koji je realizovao Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) uz podršku partnera Razvojne agencije Srbije, Privredne komore Srbije i Studentske konferencije univerziteta Srbije. Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Pročitaj više

Datum: 1. March 2021. | 08:25
Logo od Novosti

ODBIO POLIGRAF PO SAVETU ČELNIKA VIŠEG SUDA? Detalji višesatnog saslušanja prvog čoveka FSS Slaviše Kokeze u prostorijama SBPOK


U NASTAVKU istrage teških krivičnih dela za koja je osumnjičena grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u nedelju je više sati saslušavan u svojstvu građanina Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS). On je ispitivan u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u beogradskom Makišu, a u jednom trenutku odbio je poligraf, kao i odgovore na pitanja o učestvovanju u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitaj više

Datum: 1. March 2021. | 07:00
Logo od Novosti

AMSS UPOZORAVA: Evo gde se večeras očekuju najveće gužve


AUTO-MOTO savez Srbije (AMSS) saopštio je da se večeras, na kraju vikenda, očekuje pojačan broj vozila na frekventnijim putnim pravcima u zemlji i apelovao na vozače da za naplatu putarine pripreme tačan iznos putarine kako bi ubrzali protok vozila i izbegli zastoji.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 17:53
Logo od Novosti

DUŠMANSKA RUKA PALI I RUŠI: Borci su pevali posmrtnu pesmu "Svjati Bože, Svjati krepki"


MASIVNOM razaranju 6. oktobra je podvrgnut i Beograd. Srpska i saveznička artiljerija još je izbegavala da odgovori na vatru, da ne bi otkrila svoje položaje, ali je ipak uništena sva protivavionska artiljerija, zatim ruska baterija teške artiljerije kod Crkve Ružice na Kalemegdanu, jedan francuski top i jedna srpska haubica na Topčideru. Razbijena su sva svetla i pokidane sve telefonske veze, pa su ordonansi jurili i ginuli između rovova.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 17:00
Logo od Novosti

HRABRA SPLIĆANKA ČUVALA SRPSKE VOJNIKE: Branku Obradović po velikom srcu pamte pripadnici JNA u blokiranoj kasarni 1991.


Ne dan da Split i Rvatsku voli neko više od mine. Ni Tuđmanu ne dan. Ja san Hrvatica, Dalmatinka, koja sa svojim čovikom Jovanom, mojim četnikom, 52 godine dilim dobro i zlo i koja je i danas najsritnija na svit kad se noću probudim i čujem kako rče pored mene. Ponosna san što nije izda kolege 1991. kad su mnogi njegovi oficiri izdali.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 16:21
Logo od Novosti

KOREN MRŽNJE JE U NJIHOVIM GLAVAMA: Direktor Kancelarije za KiM - Albanski političari izjavama o Srbiji i Vučiću prikrivaju svoje neuspehe


ISTIČUĆI da su Albanci punopravni građani Srbije i da uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima i da je tu činjenicu nemoguće poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, Petar Petković, direktor Kanclerije za KiM ističe da albanski političari stalno indukuju nestabilnost na zapadnom Balkanu.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 15:47
Logo od Novosti

ČETNICI BACILI MAGNEZIJUMSKU BOMBU NA TITA: Za vreme posete predsednika SFRJ Londonu 1953. planirana četiri atentata


SUKOB Staljina i jugoslovenskog rukovodstva 1948. godine nije odmah izazvao promene u strateškim planovima zapadnih sila. U angloameričkim političkim i diplomatskim krugovima Jugoslavija je dalje imala tretman dela sovjetskog bloka. Međutim, sredinom juna naredne godine, Vašington i njegovi saveznici ozbiljno shvataju razlaz na relaciji Moskva - Beograd, i počinju da prave kombinacije, kako da se u eventualnom vojnom sukobu sa Sovjetskim Savezom, vojska maršala Tita uključi i njihov blok.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 15:13
Logo od Novosti

BRNABIĆ O PČELARIMA: Udružili i postigli rekordan izvoz i cenu meda


PREMIJERKA Ana Brnabić obišla je danas pogon za prikupljanje i plasman meda "Naš med" u Rači i pozvala sve poljoprivredne proizvođače da se na sličan način udruže kao pčelari, koji su tako uspeli da lane ostvare rekordan izvoz meda od 15 miliona dolara i povećaju otkupnu cenu za 56 odsto bagremovog i čak za 241 odsto šumskog meda.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 12:21
Logo od Novosti

NASTAVNICI I VASPITAČI NA OBUCI: Čak dve trećine osnovaca trpi sajber nasilje, batinama bilo izloženo 44 odsto đaka


GOTOVO dve trećine osnovaca i 84 odsto srednjoškolaca bilo je izloženo nasilju preko društvenih mreža. Prema podacima Unicefa, ni telesno kažnjavanje dece u Srbiji nije iskorenjeno, pa je kao način vaspitanja bilo prisutno kod 47 odsto mališana uzrasta do četiri godine. Vršnjačkim uvredama, batinama i socijalnom maltretiranju bilo je izloženo 44 odsto školaraca.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 12:00
Logo od Novosti

INTERVJU Prof. dr Darko Tanasković: Turci i Srbi su vekovima između mržnje i ljubavi


TURSKA je velika nacija sa kojom svet mora ozbiljno da računa, iako neke ambicije i prateća retorika njenog političkog vođstva mogu izgledati, a katkad i jesu, preterane. Nobelovac, a i izuzetan pisac, Orhan Pamuk, rekao je jednom, otprilike, da oseća silnu ljubav za svoju otadžbinu, ali da ga ona, da bi je mogao voleti, ponekad tera da se na nju ljuti, ali nikada da je mrzi. Poučno!

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 11:00
Logo od Novosti

VELIKI BROJ PRIJEMA U KCV: Puno kovid pacijenata primljeno na lečenje


PORED velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) obeležio je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Kovid-19 potvrđenom infekcijom, što je za 10 odsto više primljenih pacijenata u odnosu na prethodni dan, saopšteno je jutros iz KCV.

Pročitaj više

Datum: 28. February 2021. | 07:57
Logo od Novosti